Bianca

Ik ben Bianca Van der Linden, licentiate kinesitherapie (specialisatie zwangerschapsbegeleiding) en (kinder)yogadocente, woonachtig in het landelijke Erps-Kwerps (deelgemeente van Kortenberg).

Tijdens mijn studies hoorde ik vaak “Mens sana in corpore sano” maar pas jaren later begreep ik wat “Een gezonde geest in een gezond lichaam” betekende.

Tijdens mijn zwangerschappen ondervond ik dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Via zwangerschapsyoga leerde ik luisteren naar mijn lichaam, ontmoette ik mezelf en respect voor mijn omgeving werd onmisbaar. Ik vond het belangrijk om zelf te kiezen hoe ik mijn zwangerschappen en de geboorte van mijn kindjes wilde beleven ipv te ondergaan.

Na de geboorte van mijn 2de kindje vervolledigde ik de cursus Zwangerschapsbegeleiding waarin de holistische benadering van de zwangerschap benadrukt wordt. Als toekomstige mamma is het belangrijk om je zwangerschap, bevalling en postnatale periode te beleven zoals jij dat graag wil. Hierbij is het belangrijk om de unieke band die ontstaat tussen ouder en baby te koesteren vanaf het begin.

Daarnaast vervolledigde ik de opleiding tot kinderyogadocente, de basismodule Sherborne en de specialisatie Ouder-en kindyoga. Zo kan die unieke band tussen ouder en kind verder groeien en beleven kinderen (en hun ouders) veel plezier tijdens het yoga-avontuur! Later kan het kind dan kinderyoga beleven op een speelse, niet competitieve manier.

Sinds 2015 volg ik de Saswitha opleiding voor yoga en wijsbegeerte in Nederland. Dit was een bewuste keuze na enkele jaren zelf deze yogavorm en het belang van de adem ervaren te hebben. Bovendien is het een stevig onderbouwde 4-jarige opleiding, erkend door de Europese Yoga Unie. Ondertussen rondde ik ook de module “ayurvedische massage” en “ayurvedische beginselen” af.