Get Adobe Flash player

Categories

Search

Categories

Archives

Bookmarks

  Yoga volwassenen

  Het woord yoga is afgeleid van het Sanskriet woord ‘yuk’ dat ‘verbinden’ en ‘eenwording’ betekent. Hatha bestaat uit ‘ha’ wat ‘zon’ betekent en ‘tha’ dat vertaald wordt als ‘maan’. Hatha yoga verbindt dus 2 uitersten en zorgt voor een evenwicht, de eenwording van lichaam, geest en ziel.  De mogelijke voordelen van yoga zijn talrijk: versterking van spieren, gewrichten en wervelkolom; massage van de organen; toename van de energie: verhoogde flexibiliteit van lichaam en geest; beter en dieper slapen.
  Een sessie Hatha/Saswitha yoga is opgebouwd uit houdingen (staand, zittend en liggend), ademoefeningen, concentratie en ontspanning. De houdingen voer je eerst dynamisch als voorbereiding tot de statische houding. De adem is de dragende kracht van elke beweging. Alle bewegingsmogelijkheden van wervelkolom en gewrichten komen aan bod. In elke oefening zoek je naar het juiste evenwicht tussen ontspanning en kracht.
  De sessies zijn toegankelijk voor iedereen: op je eigen ritme en volgens je eigen mogelijkheden.

  Waar en wanneer?

  – Zomersessies: 24/7 en 19/8 van 19u30 tot 21u in Herent ; 15 & 22/7 van 20u tot 21u15 in Kortenberg

  -Van september tot december verdiepen we ons in de wereld van de chakra’s. De sessies bestaan uit toelichting ivm de chakra’s en een yogasessie. De reeks bestaat uit 8 sessies die 2-wekelijks doorgaan in Herent van 19u45 tot 21u15: 9 & 23/9, 7 & 21/10, 4 & 18/11, 2 & 16/12 .

  Er zijn minimum 5 deelnemers opdat de reeks kan doorgaan.